BASSBRAAI TROPICAL TOUR 2012

BASS BRAAI 610

 

AMSTERDAM, 25 januari – SKIP&DIE, Fellow en Bomb Diggy Crew bundelen voor het eerst hun krachten in de Bassbraai Tropical Tour 2012. Braai? Zuid-Afrikaans voor barbecue. En dat is precies wat je kunt verwachten, drie acts die de lekkerste beats van over de hele wereld voor je klaarmaken. Dancehall, Cumbia, Kuduro, Moombahton, Balie Funk, Soca, Bashment, Kwaito en Tropical Bass. Of in andere woorden; een bloed-, bloedhete dansvloer.Gooi die braai maar aan!

Tourdata:
Vrij 23 maart      Paard van Troje | Den Haag
Za 24 maart       Simplon | Groningen
Za 7 april           Tivoli De Helling | Utrecht
Zo 8 april           Melkweg Oude Zaal | Amsterdam
Vrij 13 april        Muziekgieterij | Maastricht
Do 19 april         013 | Tilburg

SKIP&DIE
De kern van SKIP&DIE is de samenwerking tussen de Zuid-Afrikaanse zangeres/kunstenares Catarina Aimée Dahms (aka Cata.Pirata) en de Nederlandse producer Jori Collignon (C-Mon & Kypski, Nobody Beats The Drum). Voor de live-shows breidde de band zich uit met Gino Bombrini als percussionist en René Kuhlmann achter de elektronica. De energieke live-shows zijn een grote kracht van de groep.
De muzikale oogst uit Zuid Afrika (waar zij met diverse artiesten hebben samengewerkt) en de invloeden van Zuid-Amerikaanse Cumbia, Indiase Bollywood musicals, Baila uit Sri Lanka, Kwaito (SA) en Baile Funk (BR) dienen allen als inspiratie voor het dit jaar te verschijnen debuutalbum.
Deze bruisende nieuwe band is constant op zoek naar grensoverschrijdende uitdagingen, naar extremen en vernieuwingen, met belangrijkste kenmerk: let the people party!
skipndie.com | Facebook | Twitter | Soundcloud | Youtube

Fellow
Achter de naam Fellow schuilt de Arubaanse producer Michael Lampe. Zijn muziek is een mix van harde tropische beats en analoge synths, muziek die hand in hand gaat met zijn Caribische roots. Na het in eigen beheer uitbrengen van zijn EP Run De Dance, verschillende remixes voor o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Pien Feith en een optreden op Noorderslag is Fellow definitief klaar voor 2012. Verwacht een flinke dosis originaliteit, nieuwe tracks en verassende optredens.
originalfellow.com | Facebook | Twitter | Soundcloud | Youtube

Bomb Diggy Crew
Bomb Diggy Crew, bestaande uit: Ru-D, Makks, Mataklap en Tommy Tequila, is een dj crew die elektronische muziek uit Afrika, Zuid-Amerika, het Caribisch gebied en Europa combineert en er een hete, zweterige mix van weet te maken. Met hostings op festivals (o.a. Dancevalley en Extrema Outdoor), optredens in popzalen, clubs en festivals (o.a. Paradiso en Noorderslag 2012) en de Bomb Diggy feesten, heeft de crew zijn Tropical Bass-sound door Nederland verspreid.
Embrace Tropical Bass!
bombdiggy.nl | Facebook | Twitter | Soundcloud | Youtube